keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Blogilla tienaamisen haasteet

Jos sinulla ei ole ketään, joka maksaisi bloggaamisesta, joudut tekemään työtä rahojen eteen. Se ei aina ole aivan yksinkertaista, sillä ensin tarvitaan lukijoita. Jossain sanotaan, että lukijoiden määrä on verrannollinen tuloihin, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Sinulla voi olla vaikka 50000 lukijaa, mutta jos kukaan ei ole kiinnostunut mainoksista, mitä mainostat, et tienaa senttiäkään.

Oman blogin markkinointi on myös haastavaa. Blogilistaan kannattaa liittyä heti kun perustat blogin ja markkinoida muutenkin, jos haluat lisää kävijöitä. Jos keskityt pelkkään mainontaan, etkä luo tekstiä, säännöllisiä kävijöitä on vaikea saada. Muutenkin aikaa saattaa kulua paljonkin. Itse väitän, että omiin blogeihini en ole vielä säännöllistä lukijakuntaa saanut ns. tarpeeksi, jatkuvan tienaamisen onnistumiseksi.

Jos sinulla on pieni blogi, niin kannattaa valita yksi mainostaja ensin ja sitten lisää. Kerron vähän affiliate-mainostajista, joista kannattaa valita mieleisensä. Näihin liittyminen ei maksa mitään ja mainoksia saa lisättyä heti, kun on hyväksytty kampanjoihin:

1. TradeTracker

Suomen suosituin. Tällä olen tienannut toistaiseksi LÄHES kaikki, mitä olen tienannut. Kampanjoita on paljon ja hakemukset käsitellään nopeasti. Mainoksia saa lisättyä heti, kun sivusto on hyväksytty. Kun liittyy, saa 10 euron liittymisbonuksen. Maksut saa, kun tuloja on vähintään 25 euroa.

2. TradeDoubler

Paljon hyviä mainostajia. Kampanjoiden hyväksymisessä voi mennä jonkin verran aikaa. Minimimaksu on 50 euroa. Itse en ole vielä tätä kautta tienannut mitään, koska suurin osa kampanjoista on myyntiä, ja olen enemmän keskittynyt mainostamaan asioita, missä ei tarvitse ostaa mitään.

3. Blogfame

Hyviä mainoksia varsinkin muotibloggaajalle, itse en ole tätä kautta mainostanut vielä juuri mitään, olen tienannut kuitenkin hieman.

4. EuroAds

EuroAdsilla olen tienannut toiseksi parhaiten. Pidän tästä erityisesti, koska täältä löytyy paljon kilpailuja ja kyselyitä, joilla tienaa pelkästään mainoksen näyttämisellä, tai uutiskirjeen vastaanottamisella, ja kaiken huippuna hyvät palkinnot voittajille.

Itse pidän pelkkänä plussana jos muutamankin satasen tienaa kuukaudessa, tämä blogi ei ole tehty ohjeiksi, että voisit elättää itsesi pelkästään blogilla. Jos olet taitava kirjoittaja ja hyvä myyjä, varmasti mahdollisuudet on onnistua, mutta itse pidän tätä hyvänä lisätulona muiden tulojen ohella. Mutta kuitenkin niin, ettei tule stressiä, jos seuraavassa kuussa mainokset eivät tuotakaan yhtä hyvin kuin tässä kuussa, vaan kaikki on vaan plussaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voita 1000 euron lahjakortti